Posted in Writing

A little less shady…

Stof. Een dikke laag over deze blog. Het is ironisch dat hij zwijgt als vermoord terwijl de schrijfmicrobe springlevend is. En dat wilde ik toch even laten weten.

2017 begon in stilte.DSC04749 Een vonkje toonde me dat er nog Asterix-fans waren die mijn nachtelijke schrijfescapades uit het verleden volgden. Het werd een vuurwerk in mijn kleine kopje. Ik was al even klaar met het fanfic schrijven. Het verhaal was verteld. De liefde ervoor stond op een waakvlam.

Tot iemand me begon te mailen. Een paar tekeningen maakte. Een eigen kleine fanfic voor de mijne maakte. Ze stelde vragen. Ik gaf antwoorden. Ze vroeg details, ik gaf ze. Ze stuurde tekstjes en ik las ze.

En ik was zo vreselijk gelukkig.

In een moment van nostalgie ging ik weer aan de slag. Nu met een extra personage van mezelf erbij. Het was meteen even niet meer worksafe. De post-zwangerschapshormonen? In ieder geval, wat het internet nooit te zien kreeg, heeft de naaste familie geweten. Sorry mama. Sorry Bert. Sorry Joke.

En plots werd het vuurwerk een explosie, personages uit het verleden, personages van vandaag. Een eigen wereld werd geboren. Jong. Onvolgroeid. Maar helemaal en alleen van mij.

Dat ik er een vreugde in vind zoals ik die voorheen enkel in andermans verhalen vond. Dat is het begin van mijn 2017. Het is een kwetsbaar gevoel, heel wankel en nieuw. Eenzamer dan mijn fanfic verleden. Vol zenuwachtig gebrek aan tijd. Want als nooit tevoren weet ik: elke letter die je niet schrijft, blijft enkel in je hoofd bestaan.

IMG_1759 (1)

Author:

I'm the writer of Mesmer, a historical fantasy series set in Ancient Gaul (which I hope to publish one day!). I'm also a reader with a special soft spot for comics, and a mom trying to show my kids all the voices the world has to offer. This is a space for me to type down the thoughts that I can't craft into fiction, and to complain when my characters nag me into doing stuff I don't have time for.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s