Posted in Life

Hanami: haal de lente naar de Lage Landen!

00101

Waarom wij de lente niet vieren, is me een raadsel. Het eerste terrasje van het jaar, de eerste fietstocht zonder rode neus….(jaja, pollen, vreselijk, ik weet het). We zijn er dol op. We kijken er reikhalzend naar uit, maar geen feestje.

Waarom? Zo moeilijk is het niet. Geen kunst aan. Wacht gewoon op de eerste kersenbloesems. Gaan ze open? Laat alles vallen en ga eronder liggen.

In Japan, waar werken heilig is, doen ze het. Het is niet ongewoon een nieuwe werknemer de hele dag op een matje onder een boom te positioneren om een plekje vrij te houden. Zodra de werkdag eindigt drommen de collega’s samen, met kilo’s eten en liters drank, om de dwarrelende blaadjes te bewonderen. Sakura (Kersenbloesem) is de populairste meisjesnaam van Japan. Ze zijn er dol op. En ze hebben groot gelijk.

Het is magisch en het is leuk. Het is het beste feest van het jaar. Iedereen moet er aan mee doen. Geen kersenboom in de tuin staan? Geen excuus, België is klein en Haspengouw is place to be:

http://www.bloesemfeesten-haspengouw.be

Je kan je inschrijven voor de bloesemmeter. Zodra je een mailtje krijgt, is het zover: pak je kinderwagen in of stop je vrienden in de koffer en ga er heen. Huur een fiets. Drink een verse appelsap of proef een wijntje. Neem foto’s.

Ik beloof het: je zal er geen spijt van hebben.

Author:

I'm the writer of Mesmer, a historical fantasy series set in Ancient Gaul (which I hope to publish one day!). I'm also a reader with a special soft spot for comics, and a mom trying to show my kids all the voices the world has to offer. This is a space for me to type down the thoughts that I can't craft into fiction, and to complain when my characters nag me into doing stuff I don't have time for.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s